Populariteit Telegram zet doorVandaag hebben de ontwikkelaars van Telegram via Twitter aangegeven dat ze een nieuwe mijlpaal hebben bereikt. Inmiddels zijn er meer dan 35 miljoen mensen die de Telegram app hebben gedownload. Maar, Telegram downloaden is niet alles, hoe staat het eigenlijk met het gebruik van Telegram. Want als Telegram wel gedownload wordt uit protest tegen WhatsApp, maar mensen gebruiken het vervolgens niet, dan is het niet meer dan de zoveelste app op onze mobiele telefoon die we toch niet gebruiken.

Ook het gebruik van Telegram begint mondjesmaat toe te nemen. Mensen moeten natuurlijk eerst even precies weten hoe een en ander werkt en daarnaast moeten er tevens voldoende mensen in de omgeving zijn die Telegram ook op hun mobiele telefoon hebben geïnstalleerd. Dat heeft even de tijd nodig, maar ook het actieve gebruik van Telegram neemt toe.

Hierdoor lijkt Telegram toch wel een serieuze concurrent van WhatsApp te worden, hoewel in de PlayStore Whatsapp al lang en breed weer op één staat en de Telegram app gedaald is naar positie 17. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen!