Telegram niet meer op 1In de Nederlandse app Store voor de iPhone staat de Telegram messenger app momenteel niet meer op nummer 1. In de PlayStore van Google is dit nog wel het geval. De app is verdrongen van de eerste plaats door een app waarmee je jezelf en je vrienden kaal kunt maken en door een app die kan dienen als alarmklok. Geeft dit de vluchtigheid van de populariteit van Telegram aan of is de Telegram Messenger toch een blijvertje?

De app staat weliswaar niet meer op 1, maar de 3e positie is altijd nog hoger dan de nummer 8 positie van Whatsapp. Natuurlijk valt daar weer tegenin te brengen dat veel mensen Whatsapp al op hun telefoon hebben staan en dat dit bij Telegram niet het geval is.

Niet alleen Telegram downloaden
Zoals zo vaak staat of valt een app niet met het aantal keren dat de app gedownload is, de app zal ook daadwerkelijk gebruikt moeten gaan worden. Telegram downloaden is dus niet genoeg. Afgelopen week werd de Telegram messenger op een dag zon 5 miljoen keer gedownload. Dat is natuurlijk een enorm aantal. Het echte succes van de app zal blijken uit het gebruik ervan.

Het aantal downloads in Nederland is ook aanzienlijk, inmiddels meer dan een miljoen. Maar hoeveel mensen gebruiken Telegram inmiddels actief? En hoe bevalt het gebruik en de interface deze mensen? Dat zijn allemaal factoren waarmee het succes van de Telegram messenger app uiteindelijk zal staan of vallen. Als iedereen Telegram op zijn telefoon heeft staan, maar uiteindelijk niet gebruikt zal er weinig veranderen.