Telegram verdringt WhatappMeer dan een week na de grote storing bij Whatsapp en het nieuws dat Whatsapp overgenomen wordt door Facebook is de populariteit van Telegram messenger nog steeds niet gedaald. Inmiddels heeft Telegram Whatsapp verdrongen in de PlayStore en is de app de meest populaire app op dit moment. Telegram lijkt dus geen hype te zijn, maar moet beschouwt worden als een serieuze concurrent van Whatsapp.

Populariteit Telegram messenger
Om de populariteit van Telegram messenger aan te geven is het goed om even naar de gebruikersaantallen te kijken. In Nederland kwamen er vorige binnen enkele dagen ruim 500.000 gebruikers bij en gaf het bedrijf aan wereldwijd op zon 8 miljoen gebruikers te zitten. Inmiddels wordt in de PlayStore aangegeven dat Telegram messenger tussen de 10 en 50 miljoen gebruikers zit en wordt er aangenomen dat er in Nederland rond de 1 miljoen gebruikers zijn van de app.

Als Telegram messenger de huidige positie in de verschillende app stores blijft behouden dan is dit een signaal dat Telegram echt een serieuze concurrent voor Whatsapp is. Overigens werd voor Telegram ook al gauw duidelijk wat de keerzijde van zoveel extra aandacht kan zijn, want door de grote toename in gebruikers kwam niet alleen het systeem van Whatsapp, maar ook dat van Telegram plat te liggen. Inmiddels heeft Telegram zijn capaciteit vergroot en kan de Telegram op zonder problemen worden gedownload en gebruikt.

Wij zullen de Telegram messenger app in de gaten blijven houden en kijken of Telegram bovenaan de lijst van apps blijft staan. Ook zullen wij op onze website meer informatie verstrekken over het gebruik van Telegram.